Kako ti uhaja tvoja vitalna energija, kdaj uhaja in kaj lahko ti za to storiš popolnoma sama?

Zmeraj, zapomni si ZMERAJ, ko si s kom v komunikaciji, se pravi, da s kom govoriš, komuniciraš in na enem nivoju misliš ali meniš, da lahko svojemu sogovorniku pomagaš: da se ti smili, da se ti zdi, da si je bogi, ker je doživel razočaranje, bolezen, izgubo,… Skratka nekakšno tragedijo, katera se v tvojih očeh tebi osebno zdi nekaj nepredstavljivega,… V takšnih primerih zmeraj  IZGUBLJAŠ SVOJI VITALNO ENERGIJO.

Morda se ti zdi takšen koncept nov, nenavaden, drugačen, neumen, skratka kot nekaj, kar ni omembe vredno ali saj to pa ja vsi počno.

Točno tako: to vsi počno in poglej, poglej, koliko je v resnici ljudi, kateri niso zadovoljni, srečni, kritizirajo, se ‘potožijo’, … ogromno človeštva je bolnega, živijo v nemogočih razmerah, divjajo vojne, otroci umirajo zaradi lakote, revščine, … Obe veva, kakšno je stanje na Svetu. Je pa res nekaj: reševanje se zmeraj prične pri meni in pri tebi ter se nadaljuje navzven. To si dobro zapomni, ko se ti več ne bo dalo brskat po lastnih globinah, ko bom mislila, da je tako ali tako vse skupaj brez veze, da ne pomaga nič – to je um, kateri se upira.

Greva na današnjo temo:

Primer: sediš na kavici z osebo, katera ti je izjemno pri srcu (prijatelj, prijateljica) in klepetata. Običajne stvari, vsakodnevne, posebne, o vzgoji otrok, o službi, o delu, o načrtih…. Tema klepeta ni pomembna. Obe se počutita sijajno, sta veseli, da sta se srečali, da sta si vzeli čas.

Obe imata prepričanje da gledata na Življenje s pozitivne strani: ona je pa pred dobrim letom doživela izgubo partnerja (smrt, ločitev, razhod,…). Ti si pa morda zdrava in ti gre super v življenju, čeprav si si dala že kakšno izkušnjo skozi, se zavedaš, da brez spremembe misli, načina razmišljanja in delovanja se ne bo spremenilo nič.

DO sem vse v redu in prav. Energija potuje v obe smeri, saj sta skupaj 2 osebi, kateri uživata v družbi druga druge.

Ko tvoja sogovornica prične govorit stvari, kot so, da se ji več ne da živet, da izgublja upanje, da je vse skupaj brez veze, da je sistem za ‘poj v rit’, da so ‘uradniki’ čisto brez veze, da kako ji guzva ne odgovarja, kako jo vse boli, da ne more hodit,… In ko si tiho, jo poslušaš, morda stisneš za roko, v smislu geste, da jo razumeš, je vse še zmeraj ok.

Sta prijateljici in vsaka ima kdaj svojo ‘žuto minuto’ in se more ven skašljat: po malem.

Še zmeraj energija ne uhaja in energija kroži. Še zmeraj. Ko pa oseba zraven tebe prične tožit, saj nima nikogar, s katerim bi se lahko pogovorila takšne stvari, ti prične tvoja energija uhajat. Iz druge ali tretje čakre se prično spletat med vajinimi energijskimi telesi nevidne energijske vezi, saj ti hraniš njega čustva strahu, dvoma in nezaupanja.

Morda se trudiš speljat pogovor na drugo temo, ampak dejstvo je, da ji JASNO ne poveš, da to ni tvoj način razmišljanja in govorjenja. Da ti, v svojih mislih poizkušaš drugače, saj veš, da zmoreš. In če zmoreš ti, zmore tudi ona. Ker smo vsi ljudje in imamo moč, ko se odločimo, da gremo čez svoja prepričanja.

Recimo, da se ustavita pri temi, za katero obe vesta, da sta jo v preteklem letu obdelali, pri kateri si ji stala ob strani, jo spodbujala, poslušala, ji pomagala, saj je ostala sama. In se ne znajde najbolje v življenju.

Se ne znajde najbolje in se trudi, ali se ne znajde najbolje, saj se niti ne trudi = velika razlika.

Seveda uhaja energija takrat, ko smo mi v globoki žalosti, ko smo doživeli šok in izgubo, saj se nam zaradi tega naše energijsko telo maksimalno skrči, nekatera energijska telesa se tako poškodujejo in na njih zazevajo velikanske luknje. Srčna čakra lahko poči. Ja, vse je odvisno, o kakšni izgubi govorimo, kakšna situacija se je dogodila.

V tem današnjem primeru ne govorim govorim o takšnem primeru.

Govorim o lepem sončnem dnevu, ali o mrzlem  deževnem popoldnevu (naš vpliv na vreme je indirekten, z našimi čustvi, čustvovanji in kako to odlagamo), govorim o dveh prijateljicah, kateri sta šli na kavico in sta skupaj preživeli urco, dve ali celotno popoldne.

In ko ena obrne ploščo v smislu kako ne more živet in niza okoliščine za okoliščino, razloge za razlogom, zakaj ne in ji druga kima, se nasmehne, jo podpira v njenem razmišljanju, čeprav sama tako ne razmišlja in ne deluje: TUKAJ PA PRIČNE UHAJAT ENERGIJA in se vzpostavijo vezi, negativne vezi ali vezi, katere ti ne služijo.

V čisto tankem in rahlem curku se splete vez na novo, v želodcu ali metabolizmu ( druga ali tretja čakra) katera odnaša tvojo vitalno energijo ven, iz tvojega energijskega telesa, do njenega. Negativna vez se prične ustvarjat v vajinem dialogu takrat, ko ji ti kimaš, se smehljaš in  dopuščaš, da njen negativizem prevlada. Da prevladajo druga prepričanja, katera te vlečejo navzdol, v tretjo dimenzijo in za to veš, da niso tvoja prepričanja, ampak si NE UPAŠ povedat svojega mnenja – zaradi katerega koli razloga.

Kako to zaustavit: s preprosto besedico NE. Da jasno poveš, da se s takšnim načinom razmišljanja in govorjenja ne strinjaš in da so tvoja prepričanja enostavno drugačna. Ko to narediš in počneš sproti si v svoji moči, samozavestna. V nasprotnem primeru pač ne.

Kaj pa zdaj? Bo sprejela ali ne? Ali se to dela ali ne? Bosta sklenili tih dogovor Oz. kompromis? In bosta spoštovali druga drugo?

Ja, s tem ko poveš, jasno in glasno SAMA zaustaviš, preprečiš odtok svoje vitalne energije in tako ostaneš v svoji moči.

Kaj pa, ko tega ne narediš? 
Ko tega več ne počneš? 
Ko se ti enostavno ne ljubi, ker si utrujena, izmozgana, izčrpana? 
Ker raje pokimas, kot se izčrpavaš, ker nimaš, res nimaš energije se ukvarjat s tem, kako boš nekomu na čudovit dan razlagala o svojih stališčih in prepričanjih. 
Komaj si čakala, da posije sonček, sediš in se polniš, zdaj bi pa še morala imet predavanje ali povedat nekaj, kar je tvoje osebno prepričanje in kaj pa koga briga, kako ti živiš in razmišljaš. 
Zdaj sta skupaj, če potegneš skupaj vajini druženje je bilo več plusa, kot minusa, ampak tako pač je: saj si je boga, kaj je doživela.

Meni tvoje trditve kažejo jasno sliko, da tebi, v tvojem telesu, v tvojem življenju odteka toliko energije, toliko tvoje vitalne energije in da imaš vezi, katere ti več ne služijo, po celotnem energijskem telesu. 
Z načinom razmišljanja: katerega si pridobila, osvojila oziroma saj takšna pa včasih ti nisi bila,… 
Z načinom delovanja, ko želis ugajat, se ne kregat, pomagat ljudem za vsako ceno,… 
Z razmišljanjem, da se ne spodobi, saj si na sončku, na kavici izraziš svoje mnenje in poveš kaj si misliš, saj ti pa ja nisi neka prepirljivka.
…. 
…. 
… 
Kakšno družbo imaš zraven sebe in kakšna so tvoja prepricanja o sami sebi je moje zadnje vprašanje tebi. Pazi, pa brez občutka krivde in obtoževanja.

Rešitev: vse zgoraj napisano pričneš reševat z vsakodnevno meditacijo, rezanjem vezi in spreminjanjem svojih lastnih prepričanj.

Jaz sem leta opazovala in spreminjala svoja prepričanja, raziskovala, kako na najmanj neboleč, prijazen in human način pomagat sebi, drugim in naredi transformacijo čustev, kot s tleskom na prstu.

In tako je nastal moj on-line program – kateri ti je dostopen ob tvoji uri dneva, zgodnjega jutra, ali noči. Katera ti vsakodnevno reže takšne vezi = vsakodnevna meditacija, s katero ti 1x na dan meditiraš, v svojem prostoru, s slušalkami na ušesih. Za ostalo je pa Zaprta Facebook skupina, kjer prebiraš objave, ko se sama za to odločiš.

Vse za to, da ti olajšam tvoje življenje in da mu dava veljavo in ga dvigneva na višji nivo.

Naučim te, kako je zraven delovanja izjemnega pomena se vsest in odmeditirat eno kitico. Kaj je meditacija z Bitji svetlobe, ugotoviš z menoj, saj ti jo jaz pošljem posneto na tvoj email.

Lahko se odločiš ali počakaš: vse to so odločitve, TVOJE ODLOČITVE, katere ti odnašajo ali prinašajo tvojo energijo.

Jaz sem se odločila za: MEDITACIJO in VSAKODNEVNO DELOVANJE.

Za kaj si se odločila ti?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja