Hmmm,… Ja.

Zadnje dni poslušam, da ona ne more tega naredit, ker ona pa ja ni takšna. Ali, da ona ne more tistega naredit, ker bi rada vse lepo rešila in bila z vsemi v dobrih odnostih. Ali, da to se pa ja ne spodobi, ker potem se jim bo pa zamerila.

Sama sem se z vprašanjem ali je ljubezen do sebe egoizem, srečala že pred leti: ko sem šla na prvič na meditacijo Vipassana in je bil sin star 13 let.

Kako bom lahko pustila družino in šla za 10 dni na meditacijo? Z lahkoto je moj odgovor danes.

Ali ne bom nikogar pogrešala? Hmmm,… najbolj pogrešam, ko v hrupu in gužvi vsakodnevnega dne, izgubim stik sama s seboj.

Kako bom zdražala? Danes bi bil odgovor na to vprašanje: A kako bom zdržala sama s seboj?

Lani sem obiskala Caso Dom Inacio, energijsko bolnišnico v Braziliji – sama. Tja sem se odpravila sama. Tja sem odpotovala sama. Nekaj tez in vprašanj, ko so izvedeli, da tja ne spremljam nobene stranke:

Ok. recimo, da sem po vseh teh letih postala imuna na zgornja vprašanja. Resnično vem, da me ljudje to sprašujejo, nekateri zato, ker želijo odgovor, nekateri pa kar tako, pogovorno, se malo ‘pošalijo’, ampak oboji pa ne mislijo nič slabega?!

Ja, jaz vem, da ne mislijo slabo – ampak da govorijo izključno iz svojega zornega kota in iz svojega pogleda na življenje.

LJUBEZEN DO SEBE nastopi takrat, ko zvesto sledimo klicu svojega srca.

LJUBEZEN Ddo sebe se razvije postopoma.

LJUBEZEN je do sebe in SOČUTJE je do drugih.

Da vam opišem, kdaj jaz vem, da je to klic moje duše in ne ker nekakšna izmišljotina ali izgovor, kateri me pač pelje v svet samo zato, da se izognem vsakodnevnim odgovornostim in da pobegnem pred svojim življenjem:

Ogromno vam pišem o Bitjih svetlobe, vodim meditacije, spremembo misli in osebnostno rast, Tilen ima bipolarno motnjo in rodila sem se jasnovedna. Ali je to vse skupaj povezano? Seveda je. Energija bolj, kot kadarkoli prej potrebuje pomoč ljudi. Svetloba nas potrebuje in mi potrebujemo njo/njih.

V letih, odkar sem se umaknila, odkar sem zaklenila svoje poslovne prostore, sem se dodobra zacelila, osebnostno zrasla, napredovala, si širila energijska obzorja, spoznala, kaj so to dušni dogovori v ‘najhuši’ fizični obliki in sedaj se vračam.

Danes na primer, sem čistila stanovanje/hišo, v kateri so duše/lupine čakale na prehod – bila jih je polna predsoba, sedele in čalale so v vrsti, na kuhinjskem pultu, v spalnici pa je bila takšna norišnica, da mi sprva nič ni bilo jasno. Prvič v življenju sem videla, kako energija potrebuje pomoč ljudi.

In zato vam rečem: ko začutite klic v sebi, kateri vam ne da spat, ko ste istočasno poskrbeli za svoje otroke, da so na varnem in zavarovani (da ne bo slučajno izgovorov), da svojih otrok ne puščate samih (tukaj pazite, ker lahko vam hlače sprašim, v kolikor ugotovim, da se zgovarjate in iščete izgovore), da opravljate svoje vsakodnevno delo in službo (ne da ste leni in nemarni), JA, ko takrat začutite klic, iz VSEGA SVOJEGA SRCA (popolnoma iskreno, brez izgovorov in s čisitim srcem), JA, TAKRAT MU SLEDITE.

Sledite sebi, ljubezni do sebe in VZTRAJAJTE. Ne bojte se, da vas bodo ožigosali: nekateri pač radi dajejo nalepke, ker tako trenutno sami živijo.

Bodite zvesti sami sebi. SAMI SEBI. Ne drugim. Naj vas ne skrbi, kaj si bodo mislili in ne mislite si, da lahko vse zadovoljite. Morda se boste komu zamerili samo zato, ker boste tej osebi postavili mejo.

Mejo, s katero boste zaščitili sebe, svoje zdravje, svojo družino in svoje otroke.

Morda vam bo kdaj kdo rekel, da prenehajte komplicirat in da se nehajte že kregat: Zmeraj bodite vljudni, vztrajni in odločni. Morda vam ne bo zmeraj uspevalo. Morda vas bo okolica označila, da ne vztrajate. Ali da ne dokončate. Dokončajte in Vztrajajte. Vztrajajte. Vztrajajte in še 1x Vztrajajte. Ampak ne pozabite, da vztrajate samo in izključno zaradi sebe.

Jaz sem z vztrajnostjo svojemu sinu pokazala in dokazala, da se da. Da lahko tudi on. Da ni pomembno, kaj si drugi mislijo. Da ni važno, če si poseben, nenavaden, drugačen. Vse se da. Vse se da, ne glede na to, kar se nam pripeti in koliko časa je potrebno, da se ponovno postavimo na noge – vse se da.

In zato: vsedite se na leteči avotobus in odidite svoji dogodivščini naproti. Morda vas bodo sprva prevevali strahovi, ampak zadovoljstvo in užitek, katerega boste deležni iz svojega srca, ob zaključku dogodivščine, ja, to je tisto NEPRECENLJIVO.

In veste kaj je še NEPRECENLJIVO? Da ste vzgled svojim otrokom: svetla luč v njihovih življenjih, da jim osvetljujete pot.

Ko ste iskreni do sebe, se čuti, kdaj delujete zaradi Ljubezni in kdaj zaradi Egoizma.

Pa srečno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja