PARTNERSTVO

Ogromno samskih žensk še zmeraj razmišlja, da bodo doživele srečo in vse najlepše takrat, ko bodo v ljubečem partnerskem odnosu z moškim.
 
Nekako se jim zdi, kljub 21. stoletju, da za svojo srečo potrebujejo ‘boljšo polovico’.
 
Tudi družba ne pomaga v takšnih situacijah, saj se zna kar hitro zgodit, da te na zabavi prijateljica vpraša: “Ali je kaj novega?” In doda, da nihče ne bo sam od sebe potrkal na tvoja vrata.
 
Meni se ta fenomen dogaja neprestano, saj letos obeležujem 20 let, odkar sva se razšla z otrokovim očetom in v vmesnem času sem bodisi prijateljevala, imela partnerstva, ljubimce, moža, se odločila za enakega partnerja 2x, se poročila in ločila,… Skratka, na partnerskem področju sem doživela kaljenje in se izpopolnila v svojih pričakovanjih ter naredila tako osebni kot duhovni napredek. 
 
Nedavno nazaj me je sredi mesta ustavil gospod (stranka), kateri me je vprašal, ali sem še poročena. Na moj odgovor NE je komentiral, da meni ni namenjeno partnerstvo in da jaz nisem takšen tip ženske. 
 
O, ti ljubi jezus, kako ljudje ‘skrbijo’ za ‘dobrobit samskih žensk’.
 
Sprva sem bila presenečena, nato sem se pa odločila, da mu darilo vrnem: enostavno si nisem dovolila, da bi o njegovih besedah razmišljala kot o resničnih, saj se edino sama najboljše poznam. 
 
Tako v 21 stoletju, kjer je tehnološki napredek izjemen ugotavljam, da možgani in razmišljanje posameznikov, družbe in določenih skupin stagnira  oziroma so takšni kot nekaj stoletij nazaj. 
 
Splošno prepričanje družbe je še zmeraj, da če si samska, da je to nekaj slabega, kužnega, nekaj, kar te ne izpolnjuje, nekaj zaradi česar boš kot ženska ukradla drugi ženski partnerja in podobni štosi.
 
Ker ženska potrebuje moškega, da… Sama si odgovori katere razloge navaja tvoja okolica, da bi naj ženska in moški bila skupaj. 
 
Jaz na to vprašanje nimam odgovora. Ker pri partnerskem odnosu ne sme bit vpletena beseda: POTREBUJEM. 
 
Beseda potrebujem nakazuje na odvisnost. Podzavestno odvisnost. 
 
Partnerstvo je pa daleč, daleč od odvisnosti. 
Ti že beseda sama pove: PART = del. 
 
In tako sem v letih, katera sem preživela bodisi sama, s partnerjem, ljubimcem, možem ali otrokovim očetom ugotovila kaj želim od odnosa, kaj potrebujem od partnerskega odnosa in s čem lahko naredim kompromis. 
 
Vendar, ko ugotavljaš, kaj želiš od odnosa, je potrebno tudi vedet, česa od odnosa ne želiš. 
 
To vedenje je izjemnega pomena, da ne pristaneš na kompromis, kateri te bo v prihodnosti obremenjeval, namesto, da bi v kompromisu uživala. 
 
Tako v nadaljevanju s teboj delim nekaj svojih razmišljanj oziroma NA KAKŠEN KOMPROMIS JAZ V PARTNERSTVU NE BOM PRISTALA, tebi pa kot iztočnica pri razmišljanju, da se vse prične v tvojih mislih in prepričanjih.
 
🌶️ V kolikor me partner ni pripravljen v POPOLNOSTI sprejet, daje prednost svoji mami in ima podzavestne  frustracije ter strahove, za katere sem jaz kriva ali odgovorna, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor se partner ne more odločit, da si želi skupnega življenja, to ni partnerstvo zame.
 
🌶️ V kolikor partner ne zmore bit sam in se počuti osamljenega, medtem ko nisva skupaj, mu je dolg čas in išče dražljaje preku socialnih medijev, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor partner razmišlja, kako potrebuje v skupnem gospodinjstvu prostor v popolnosti zase, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor partner nima spolne želje in v danem trenutku ne more doživet erekcije, se izmika pogovoru in zavrača strokovno pomoč, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor partner v svojih mislih (besedah, dejanjih) še zmeraj ni odpustil svoji bivši ženi, bivši partnerki ali do bivše goji zamero, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor se partner obtožuje in si ni odpustil ‘spodrsljaja’ v preteklosti, ne glede na to, kaj se je zgodilo in kakšne so razsežnosti v sedanjosti, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor partner občuti občutek krivde, na  področju, katero je povezano z njegovo preteklostjo, otrokom, vzgojo in delovanjem v preteklosti, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor ima partner ‘zamero’ do žensk, v kateri koli obliki, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor partner nima urejenega razmišljanja na področju financ in denarja, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor partner razmišlja, da mi more pomagat in namesto mene opravit katero koli opravilo, brez, da ga prosim, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor partner zavrača pogovor na katero koli temo, ker se mu določena tema zdi ‘brez veze’ ali ‘da si pač nekaj izmišljujem’, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor se partner distancira medtem, ko moj otrok zboli, mi ne more stat ob strani, četudi to ni njegov otrok, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V koliko je ljubosumen na očeta mojega otroka, to ni partnerstvo zame. 
 
🌶️ V kolikor je ljubosumen na moje prijateljice in bivše partnerje, to ni partnerstvo zame. 
 
Morda se še najde kaj, na kar NE PRISTANEM. Dejstvo je, da znam pogledat v energijsko polje moškega  in vse zgoraj napisano lahko ocenim v nekaj dnevnem druženju in skozi pogovor. 
 
S tem se izognem letom preizkušanja, prihranim čas  in t.i. ‘ponovnemu’ razočaranju in prizadeti srčni čakri. 
 
O ponovnem razočaranju, o kompromisih, o tem, kaj dam jaz v partnerstvu, o manifestaciji in še čem, bom pisala v prihodnjih dneh in tednih, tako boš lahko ti, katera ‘ČAKAŠ NA PRAVEGA’ naredila spremembo v razmišljanju in pričela delovat drugače. 
 
Predvsem bo Tvoje Življenje postalo zadovoljujoče in izpolnjeno. 
 
Krasen dan
 
#PrviDel