Danes bom napisala nekaj o Sveti Riti, katera deluje v okviru Case Dom Inacio de Loyola in je odovorna zato, da Casa danes stoji na zemljišču v Abadianii.

Tekste sem povzela iz lastnih izkušenj, iz spleta in knjige, katero je napisala Virginia Rebata, z naslovom: Glas Svete Rite (The Voice Of Saint Rita).

Ko sem obiskala Caso Dom Inacio je bila Bitje svetlobe, katera me je spremljala ves čas mojega bivanja v Casi Dom Inacio in mi sporočala različne stvari. Od nje sem prejela različne informacije, tako zase, kot za širšo publiko. Z njeno pomočjo sem spoznala, da je bila ona tista, katera me je spremljala v dneh, ko mi je bilo hudo, ko se je prišel moj partnerski odnos tako daleč, da je bila posledica ločitev.

Stala mi je ob strani, ko sem vztrajanja, upanje in delovala pri bolezni in zdravljenju mojega sina.

Z njeno pomočjo sem ugotovila, kaj pomeni nežna, ženska energija, katera premore moč.

Sveta Rita je tukaj zate, da ti pomaga v tvojem življenju. Danes je njeno sporočilo, da želi bit slišana in videna, saj boš le tako vedela, da jo lahko prosiš za pomoč s konkretnimi vprašanji.

Istočasno ti pa sporoča, da deluj in vztrajaj. Zmeraj je s teboj, ne glede na vse.

Sveta Rita ali svetnica nemogočega, kakor so jo poimenovali, je zaščitnica zlorabljenih žensk in žensk z zlomljenim srcem. V Casi se prikazuje na zadnjem delu vrta in medtem, ko sediš v kapelici, z njo navezuješ stik.

Vrt Case Dom Inacio de Loyola in kapelica, kjer navezuješ stik s Sveto Rito. Foto: osebni arhiv

Stik z njo navežeš medtem, ko sediš v kapelici in si mislih ponavljaš njeno ime ali si predstavljaš njeno sliko. Hipoma se ti bo odzvala in ti predala sporočila zate, tvojo družino in tvoje bližnje.

Napolnila te bo s svojo nežno, božansko energijo, ob kateri ti bo zavriskalo srce od silne radosti in spokoja. Naenkrat se boš počutila, kot da je vse mogoče. In vedeli boš, da je s teboj nekdo, kateri te neizmerno podpira v tvojem življenju in kateri želi, da bi bila srečna, zadovoljna, ljubljena in ljubeča.

Stoji ti ob strani medtem, ko skrbite za svoje bližnje, ko vztrajaš ko so drugi že obupali. Daje ti nežno moč in pogum, da preživiš, medtem, ko ti je najhuje.

Prav tako pomaga tudi moškim, kateri ste v svojem življenju doživeli travmo ali razočaranje  tako na partnerskem, kot na katerem koli drugem področju. Kateri potrebujete moč, da se ponovno sestavite, bodisi po ločitvi, izgubi skrbništva, smrti ali bolezni otroka.

Zdravi srce in srčno čakro ter pomaga pri prebujenju tvoje duše. Sveta Rita je nežna a odločna svetnica, entiteta svetlobe ali Bitje svetlobe, katera se je odločila, da pomaga človeštvu, kakor dolgo jo bomo potrebovali. Je izjemno nežna in vztrajna.

Sveta Rita – svetnica nemogočega
Foto: Casina trgovina. Slika je podpisana iz strani Entitet svetlobe

Rita je bila rojena kot Margherita Lotti, l. 1381, v Cascia, v Italiji.

Poročili so jo, v skladu z običaji takratnega časa in obdobja, v starosti komaj 12 let, z moškim po imenu Paolo Mancini, kateri je bil bogat, hitrega temperamenta, nemoralen in je imel dost sovražnikov.  

Več let je trpela žalitve, psihično in fizično zlorabo ter nezvestobo svojega moža. Po zgodbah, katere krožijo je Rita skozi ponižnost, človečnost, prijazost in potrpljenje uspela svojega moža spreobrniti v drugačno, boljšo osebo. Sčasoma je imela Rita 2 sinova, katera je vzgojila v krščanski veri.

Kakor je čas tekel, se je dogajal spor med družino njenega moža in sosednjo družino, Mancini in Chipui, kateri je postajal vse bolj sovražen do Ritinega moža, kateri je, zaradi ženinega vpliva, postal prijazen in popustljiv. Tako so Paola Mancinija izdali in ga ubili.

Rita je javno, na pogrebu svojega moža, oprostila njegovim morilcem, vendar je njegov brat Bernardo Mancni želel nadaljevat krvno sovraštvo in maščevanje. Tako je upal, da bo lahko prepričal Ritina sinova, da maščujeta smrt svojega očeta. V ta namen ju je vzel in pričel vzgajat v duhu maščevanja smrti svojega očeta in ko sta dopolnila primerno starost želel, da opravita krvno maščevanje.

Rita je bila prestrašena, saj ni želela, da njena snova postaneta morilca, zato se je obrnila k bogu in molila, da naj raje zapustita svoje življenje na Zemlji, kakor postaneta morilca in nadaljujeta neodpuščanje.

Sinova sta umrla oba, le leto dni kasneje, zaradi črne kuge. Tako so verni katoličan verjeli, da je bil bog odgovor na njene molitve, saj sta umrla naravne smrti, kot pa da bi storila maščevanje.

Tako je Rita po smrti svojih sinov, želela stopiti v samostan svete Marije Magdalene v Cascia, vendar je bla zavrnjena zaradi strahu sester, da bi tudi njih povezali s škandalom okoli moževe smrt in se jim maščevali. Vendar je Rita vztrajala, da jo sprejmejo v ta samostan, zato so ji dali pogoj, da jo spremjejo, ko se med sprtima družinama vzpostavi mir.

Tako je bila Ritina naslednja naloga SPRAVA.

Ker je njenega svaka, Bernarda Mancnija, okužila črna kuga, se je strinjal, da opusti maščevanje in tako je bila Rita, v starosti 36 let, sprejeta v samostan Marije Magdalene, kjer je ostala do svoje smrti, 22. Maja 1457 leta, ko je umrla zaradi tuberkoloze.

Sveta Rita je bila proglašena za svetnico leta 1900, katoliška cerkev ji je priznala več kot 200 čudežev.

Foto: dreamstime

4 Responses

  1. Sv.Rita prosi zame. Občudujem tvojo vztrajnost. Prosim za idealnega moža zame. Bog dragi ve, koga si želm. Ozdravi ga in čuvaj zame Gospod in mene zanj.
    Amen. Gospod usmili se. Mateja

  2. Sveta Rita, prosim te za njo, ki sem jo vzljubil in je odšla… Pogrešam jo… Rad bi bil z njo. Rad bi z njo molil, pogovarjal, se sprehajal ustvaril lepo krščansko zakonsko skupnost. Vem, da veliko prosim… prosi zame Jezusa in Marijo, naj se me usmilita… Naj se moje solze spremenijo v veselje. Amen. Hvala ti, ker boš posredovala pri Bogu za mene.

  3. Sv. Rita prosim te za uslišanje v eni kočljivi zadevi. Občudujem te, sem tvoja vneta častilka. Verjamem v uslišanje, naj bo Njegova volja!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja