Tako je Tilen opisal svojo bolezenn javno, na družbenem omrežju Facebook – ja, jemlje tabletno terapijo in ima ker visoke odmerke antipsihotikov/antidepresivov:

Sem Tilen. Imam bipolarno motnjo. Če prvič slišite za to bolezen naj vam malo razložim.

Bipolarna motnja je motnja v delovanju možganov. Pri tej motnji se izmenjujejo obdobja privzdignjenega, veselega, evforičnega razpoloženja ter obdobja potrtosti in pomanjkanje energije (depresija). Posamezne epizode lahko trajajo tudi po več tednov. Bipolarna motnja je zdravstveno stanje, podobno kot diabetes ali kaka druga bolezen. Ljudje z bipolarno motnjo se ne morejo »spraviti k sebi« ali si kako drugače pomagati sami. Zdravljenje je nujno.

Zbolel sem septembra 2010. Začelo se je z maničnim razpoloženjem, ki je kasneje prešlo v psihozo. Na začetku sem se zdravil na zaprtem oddelku na odrasli psihiatriji, ker je bilo moje stanje prehudo, da bi lahko bil na OMP-ju (Otroška in mladostniška psihiatrija). Ko so me stabilizirali sem bil skoraj 4 mesece na OMP-ju. Za božično/novoletne praznike so me odpustili iz bolnišnice. 
Tako je življenje teklo dalje ampak jaz se še nisem sprijaznil z boleznijo in sem po maturantskem izletu doživel poslabšanje. Bila je neopisljivo težka depresija, katere ne bi želel niti najhujšemu sovražniku.

Danes oz. zadnjih par mesecev vztrajno redno meditiram in lahko rečem, da se počutim prerojenega. Po vsakodnevni meditaciji imam več volje za ustvarjanje, nisem utrujen čez dan in na življenje gledam iz bolj pozitivnega vidika.

Meditacija mi vzame približno manj kot 30 minut na dan in mislim, da je vredno vsako minuto, ki jo posvetim temu delu sebe.

Meditiram po meditacijah, katere ustvarja moja mama, Carolina Turecki, katera se je vsega naucila vsega v času, ko sem zbolel.

Hvala, da me bereš in lep pozdrav.

Moj video iz serije krajših videjev, kateri govori o vsakodnevni meditaciji, možganih in še čem:
https://www.youtube.com/watch?v=B0Y0BU_E3fU

rpt

Vabljeni v Caso Dom Inacio, pod mojim vodstvom – v mesecu oktobru 2019:
https://carolinaturecki.si/pot-v-casa-dom-inacio/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja